jueves, 3 de abril de 2008

UN INTENT DESESPERAT DE SUBORNAR ELS CRÍTICS LITERARIS DE CATALUNYA

Al cap de cinc mesos i tres edicions, 'La vida després de Déu' no ha tingut cap ressenya a cap diari comarcal o nacional de Catalunya.

Cap ni una. Cosa excepcional, si més no en el meu cas, atès que no m'ha passat amb cap altre llibre, sigui de ficció, sigui d'assaig.Però amb aquest llibre - el primer d'aquest tipus escrit en català, i el que ha generat més reaccions dels lectors, i el que tracta un tema d'un, diguem-ne, cert interès actual - el silenci ha estat eixordador.

Es veu que en aquest país - en el qual segons quins propietaris de segons quins diaris han suprimit algunes entrevistes sobre el llibrea dit i en el qual fins i tot segons quines autoritats municipals han prohibit periodistes que treballen per segons quins ajuntamentsde presentar el llibre en públic - si qüestiones la validesa de les creences religioses, els que tenen la capacitat d'obrir un debatseriós sobre el tema (els crítics, bàsicament) miren cap a un altre lloc. Ja en tinc prou.

Per tant, aquí i ara vull fer un últim intent d'aconseguir una sola ressenya professional del llibre. I ho faré de la manera més escaient que se m'acut, a hores d'ara: un suborn directe. A qualsevol crític de plantilla que s'atreveixi a fer-ne una ressenya,de 'La vida després de Déu', digui el que digui, encara que deixi el llibre com un drap brut, encara que digui, posem per cas,que és una obra pamfletària escrita per un escriptor mediàtic i mediocre, el convidaré a un sopar inoblidable a un restaurant d'upa: el Temporada Paradís, passeig Manel Girona, 7, Barcelona.

Aquesta oferta - ben seriosa - està oberta als crítics de plantilla dels diaris següents: El País Cataluña, El Mundo Catalunya,La Vanguardia, l'AVUI, El Periódico de Catalunya, El Punt, Regió 7, Segre, La Mañana, Diari de Girona, El 9 Nou i Diari de Tarragona.
Qualsevol crític que accepti l'oferta no ha de fer res més que posar-se en contacte amb mi a través de la meva plana web www.matthewtree.cat
per indicar-me quan i on sortirà la seva ressenya.

L'oferta romandrà oberta fins al 30 de desembre de 2008.

Escrit Matthew Tree.
Foto Xavier Massip/arxiu
Editat dimecres, 02 abril de 2008 a www.sitgesnews.cat