miércoles, 23 de junio de 2010

CATALUNYA EN SITUACIÓ D'ALT RISC D'INCENDIS


La gran quantitat d’arbres caiguts durant els temporals del passat hivern s’han convertit en una enorme massa de llenya seca altament combustible. A les portes de la temporada d’estiu els boscos catalans es troben en un estat lamentable.

La deixalles,el mal estat de molts trams de línees elèctriques i la quantitat ingent de llenya seca compleixen totes les condicions per considerar el risc d’incendis forestals de molt alt risc.

El primer avis ha estat l'incendi de fa 48 hores a Benifallet, no gaire lluny d'Horta de Sant Joan, on varen pedre la vida cinc bombers durant l'extinció d'un incendi forestal que ha portat de curcoll a la conselleria de Medi Ambient, Agents Rurals,i famíliars afectats.

La prevenció d’incendis comença abans de l’estiu, però aquesta tasca no s’ha realitzat. Molts ajuntaments van manifestar fa mesos a Medi Ambient la manca de recursos per portar a terme la neteja del sota bosc,les conseqüències d'aquesta tasca no completada podrien ser dramàtiques en moltes comarques.

Ara depenent de les condicions climàtiques que es puguin produir durant gran part d'aquest estiu, caldrà mantenir un nivell molt elevat de vigilància.