miércoles, 23 de junio de 2010

DE BEN A PROP

Expliquem com i quan és van realitzar les imatges exclusives de Sitges News eludint el cordó de seguretat.

Al mateix temps que els assistents de la reunió del “Club Bilderberg” entraven amb vehicles de vidres negres com el sutge a l’Hotel Dolce per l’accés a Can Girona, Sitges News aconseguia les primeres imatges des de dins mateix de l’ urbanització.

El moment era l’idoni, les mirades dels manifestants i la majoria dels esforços de la seguretat es concentrava a l’entrada principal.
Els Colls Miralpeix és, millor dit era, un lloc agradable per fer-hi unes bones passejades, sobretot a la primavera i la tardor. Es pot arribar des de l’Atlantida fins a Vilanova i la Geltrú vorejant els penya segats, sentir la salabror del mar a la cara i la flaire de la pineda al mateix temps.


Un cop passat el jaciment de la Cova del Gegant, i en direcció a la platja de l’home mort, a la dreta hi ha un pont que creua la via del tren.

En pocs metres ja entrem a la pineda, lloc de trobada habitual de la comunicat gai durant les tardes d’estiu, i que ens ofereix una agradable ombra.

A partir d’aquí hi ha un vertader laberint de petits corriols ombrívols, costeruts i pedregosos, on no poden circular les motos i els arbres protegeixen de les mirades àrees.

Per fotografia l’helicòpter de transit amb la seva super càmera zoom que pot fins i tot llegir els números d’un matricula de cotxe cal fer-ho d’esquenes al sol ( de cara l’objectiu reflexa la llum com un mirall delatant la situació del fotògraf ) i millor apuntant a la seva popa un cop hagi us passat per sobre.



En el seu article del divendres 4 de juny, l’Edwin Winkels de “El Periódico” relata la seva aventura de com es va introduir. Considero que es va precipitar, a part d’una bona insuflada egocèntrica,i un copet a l’esquena del seu cap de secció, el que va aconseguir va ser posar sobre avís de quins eren els punts febles de la seguretat i “cremar el camí” a tots els que podien venir al darrere.

Sitges News i va estar abans i més a prop, i mai varem relatar com arribar-hi, ni ens vam precipitar en la publicació de les imatges. S’hagués pogut fer una feina de més qualitat si l’Edwin no hagués publicat els seu article de manera tant precipitadament maldestre.



Hi ha altres accessos per la banda de Vilanova, s’hagués pogut arribar per la banda de les runes del castell Miralpeix i del radio far fins prop de l’ermita, per exemple.


Amb l’equip adequat s’haguessin pogut prendre imatges més interessants, fins i tot dels personatges en qüestió.


Però el mal ja estava fet, i ja no valia la pena tornar-hi, així que vam editar les fotos.