viernes, 25 de junio de 2010

LA IDENTIFICACIÓ DE LES VÍCTIMES NO SERÀ FÀCIL


Segons el Conseller d’Interior Joan Saura, "La identificació de les víctimes no serà ni fàcil ni ràpida". La identificació definitiva durarà dies,la consellera de Justícia Montserrat Tura ha deixat molt clar que "no volem cometre cap error".

Les restes de les 12 víctimes estan molt malmeses, parts d’algunes de les despulles impossibles d’identificar sobre el terreny han estat traslladades amb saques separades al dipòsit de la Ciutat de la Justícia de Barcelona per procedir a les anàlisis d’ADN.

La consellera ha manifestat que els experts utilitzaren tots els mitjans al seu abast per realitzar el més aviat possible la identificació de les víctimes, proves d'ADN, de les empremtes dactilars i fins i tot de certes parts del cos.

Les restes mortals que han arribat a la Ciutat de la Justícia en una vintena de saques estan extremadament deteriorades. Les persones que han treballat en les tasques de recuperar les restes dels cadàvers afirmen que no havien vist mai una cosa similar.

La consellera Montserrat Tura, ha expressat el seu pesar per la tragèdia i ha mostrat la seva solidaritat cap a les persones que s'apropen al centre cívic de Castelldefels i a l'Institut de Medicina Legal a la recerca d'informació sobre els seus familiars.

Fins ara, han treballat en el protocol per recollir les restes de les víctimes i identificar-les 21 membres de la policia científica, 35 agents de la unitat d'investigació i 19 forenses.

Marcelo Carmona, un bolivià testimoni del tràgic accident ferroviari, ha assegurat que "Es va escoltar el clàxon del tren diverses vegades i en tres segons... es va omplir tot de cadàvers, hi va haver molts crits i molta angoixa".


El conductor del tren entre Alacant i Barcelona, ha precisat d’assistència psicològica abans de declarar i sotmetre’s a una prova d’alcoholèmia que ha resultat negativa.

Un cop verificada la caixa negre del tren, s'ha descartat cap imprudència o negligència per part del conductor que continua en estat de xoc.

Tres persones continuant en estat molt greu, i es tem per la vida una d'elles, una noia de 28 anys, que es troba en estat crític.