miércoles, 23 de junio de 2010

“SOTA TERRA”


Dilluns 7 de juny, a les 22.25, TV3 estrena “Sota terra”. Un programa presentat per Fermí Fernàndez, sota la direcció científica d’Eudald Carbonell, que vol demostrar que l’arqueologia pot ser entretinguda i que un programa d’història pot compatibilitzar el rigor amb l’humor, l’aventura i la diversió.

“Sota terra” són 13 aventures arqueològiques rodades a 13 jaciments diferents de Catalunya, un recorregut que comença fa tres milions i mig d’anys i que arriba fins a l’actualitat per conèixer millor la història del país i descobrir qui som i d’on venim.

En cada capítol els arqueòlegs disposen de tres dies per realitzar la seva tasca en un lloc determinat i explicar-nos les seves troballes; com és vivia en una cova, com era la vida a l’era de l’imperi romà, o l’edat mitjana, que li podia haver passat a aquell soldat que va perdre la vida al front de l’Ebre durant la guerra civil...

La presentació de la sèrie va tenir lloc precisament sota terra, en el marc incomparable de l’abric romaní de Capellades i va comptar amb la presència de Oriol Grau, cap de Programes d’Entreteniment de TVC; Josep Maria Andrés, director de “Sota terra”; Fermí Fernàndez, presentador de la sèrie; Marc Roma, productor executiu de Batabat, i Pere Arcas, cap de la Unitat de Programes d’Aprenentatge de TVC.

Els protagonistes indiscutibles però, van ser sense cap mena de dubtes els arqueòlegs, els que durant tretze dilluns consecutius ens mostraran i explicaran la apassionant aventura de la història que hi ha sota la nostra terra.